De open zij kant werk je af met

Kantenband

De kantenband is een laag laminaat om de zichtbare open zijkanten van de trap af te werken. Deze zijn per 2 verpakt.


wij verkopen de kantenband per 2 stuks.

Afmeting:

40 x 6 cm

Maestro-steps heeft een groot assortiment traprenovatie producten. Zo is het mogelijk elke trap te renoveren in uw woning.

Maestro-steps is speciaal voor het zelf renoveren van trappen. Het is nu echt mogelijk zelf een traprenovatie uit te voeren. Uw trap renoveren voor een eerlijke prijs

Kantenband,


Ook wel bekend als randbanding of randafwerking, is een materiaal dat wordt gebruikt om de randen van bijvoorbeeld meubels, panelen, en ook traprenovatie, netjes af te werken. Het wordt gebruikt om ruwe randen van plaatmateriaal, zoals hout, spaanplaat, MDF of meubelplaat, te bedekken en te beschermen tegen beschadigingen, vocht en slijtage.

Kantenband is meestal verkrijgbaar in rollen en heeft verschillende breedtes, diktes en materialen, afhankelijk van de toepassing en het gewenste uiterlijk. De meest voorkomende materialen voor kantenband zijn kunststof, melamine, PVC, ABS en fineer.

Bij traprenovatie wordt kantenband vaak gebruikt om de zichtbare randen van de trapbekleding, zoals laminaat, vinyl of hout, af te werken. Het kantenband wordt met behulp van warmte of lijm aan de randen van de traptreden bevestigd, waardoor een naadloze en duurzame afwerking ontstaat. Het kantenband zorgt ervoor dat de randen van de trapbekleding beschermd zijn tegen vocht, slijtage en beschadigingen, en geeft de trap een nette en professionele uitstraling.

Bij het uitvoeren van een traprenovatie met behulp van kantenband, is het belangrijk om het juiste type kantenband te kiezen dat compatibel is met het gekozen traprenovatiemateriaal. Raadpleeg de instructies van de fabrikant van de traprenovatieset of het kantenband voor specifieke richtlijnen met betrekking tot de installatie en het gebruik.